Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Подстицаји
Одштампај

Дипломске студије

Јавни конкурс за додјелу стипендија за 2021. годину 

 

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је четири конкурса за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској.

Студентима ће бити додијељено укупно 1.065 стипендија. Конкурсом за додјелу стипендија у категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијелиће се 650 стипендија, у категорији студената дефицитарних занимања првог циклуса студија биће додијељено 65 стипендија, у категорији осталих  студената првог циклуса студија ће се додијелити 335 стипендија, док ће се студентима са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују додатак за помоћ и његу другог лица додијелити 15 сипендија.

 

Стипендије се додјељују 10 мјесеци. Мјесечни износ стипендије је 200 марака и исплаћиваће се у складу са расположивим средствима у буџету.

 

Конкурси ће бити отворени 20 дана од дана објављивања, односно до 22.11.2021. године.

 

Више о конкурсима

 

 

Јавни конкурс за додјелу стипендија за 2020. годину

 

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је четири конкурса за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у Републици Српској и један конкурс за додјелу стипендија студентима студија у иностранству.

Студентима студија у Републици ће бити додијељено 1000 стипендија, док ће се студентима студија у иностранству  додијелити 70 стипендија.

 

Конкурсом за додјелу стипендија у категорији успјешних студената првог, другог и трећег циклуса студија додијелиће се 654 стипендије, у категорији осталих студената првог циклуса студија ће се додијелити 312 стипендија, студентима са инвалидитетом првог, другог и трећег циклуса студија који остварују додатак за помоћ и његу другог лица додијелиће се 15 сипендија, док ће се студентима првог циклуса студија са пребивалиштем у изразито неразвијеним општинама Републике Српске додијелити 19 стипендија.

 

Стипендије за студиј у Републици се додјељују на 10 мјесеци. Мјесечни износ стипендије износи 200 марака и исплаћиваће се у складу са расположивим средствима у буџету. 

Стипендије студентима у иностранству се исплаћују једнократно, а висина стипендије је 2.000,00 марака за први циклус студија, 2.500,00 марака за други циклус студија док је за трећи 3.000,00 марака.

 

Више о конкурсима