Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Подстицаји
Одштампај

Потрошачи

Информисање и образовање потрошача и трговаца

 

Предмет Конкурса је расподјела средстава  из гранта за заштиту потрошача  која су планирана у  буџету Министарства трговине и туризма  за 2017. годину, која се додјељују удружењима потрошача за финансирање пројеката са циљем јачање заштите потрошача у Републици Српској.

Сврха Конкурса је подршка раду удружења потрошача, која ће кроз реализацију пројеката допринијети информисању потрошача и трговаца као и подизању јавне свијести  о правима потрошача и обавезама трговаца, у складу са усвојеним Програмом за заштиту потрошача у Републици Српској за 2017.-2018. годину.

Пројекат Информисање и савјетовање потрошача о  потрошачким правима“, обухвата упознавање потрошача са законодавним и институционалним оквиром за заштиту права потрошача, путем одржавања стручних савјетовања, семинара, скупова, радионица и округлих столова, учешћа у ТВ и радио емисијама, дијељења летака, брошура и осталих информативних материјала.

Право учешћа имају удружења која су уписана у Евиденцију удружења за заштиту потрошача која се води у Министарству трговине и туризма.

 

Укупна планирана средства за финансирање пројеката износе оквирно 52.000,00 КМ.

Пријава се доставља најкасније до 10.08.2017. године до 1530 часова.

 

Више о конкурсу