Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Налазите се овде:Почетна> Додатно> Портал> О нама
Додатно
Одштампај

О нама

Портал еСрпска представља дугорочни пројекат Владе РС и Агенције за информационо друштво и замишљен је као мјесто гдје ће корисници услуга јавне управе моћи да пронађу тачне и поуздане информације користећи Интернет као начин комуникације. Циљ нам је да портал, функционално и садржајно буде по мјери корисника и њихових потреба. Да бисмо то остварили потребно је повезати све функције јавне управе тако да се кориснику поједноставе и убрзају послови са јавном управом.

У првој фази, на порталу можете добити кратке информације о сервисима државне и јавне управе. За детаљни садржај сервиса, водимо Вас на страницу надлежне иституције.Једним кликом , у новом прозору отвара Вам се веб страница институције у чијој надлежности је тражени сервис.

У следећим фазама предвиђено је да на порталу еСрпска добијете конкретну услугу. Наиме, портал еСрпска пратиће напредак електронских сервиса, тако ће се пријавом на портал моћи наручити изводи из матичних књига, платити порезе, поднијети захтјев за регистрацију возила, .....

Организационо, портал је подијељен у двије категорије Грађани и Привреда. Унутар категорија су теме Здравље, Образовање, Становање, ..., Пословање, Финансије, итд.

Отварањем подтеме, нуди вам се низ сервиса у којима су описане услуге државне и јавне управе те линкови на странице надлежних институција, као и линк на закон на чијим основама се поменути сервис заснива.

Поред овог, на порталу еСрпска налази се Регистар институција. Напредно претраживање омогућава Вам да на основу кључне ријчи са најмање четири карактера пронађете све институције у РС које у свом називу, дјелатности или адреси садржи унесену ријеч. Резултат претраге, осим пуног назива инситуције, даће и друге контакт информације о институцији као што су овлаштена особа, контакт особа, веб адреса, адреса, број телефона и факса и др.

Циљ нам је да направимо портал по мјери корисника, да ли смо успјели просудиће управо наши корисници који своје примједбе, критике и похвалe могу послати на адресу info.esrpska@aidrs.org.