Портал јавне управе Републике Српске
Изабери: LATINICA ЋИРИЛИЦА Претражи портал:
Повећај фонтСтандардни фонтСмањи фонт
Додатно
Одштампај

Како користити портал

Портал еСрпска подијељен је у двије категорије, ГРАЂАНИ и ПРИВРЕДА.


Избором једне од категорија отвара Вам се низ тема које чине ту категорију.
Теме категорије Грађани:Здравље-Здравствено осигурање, Породица, Социјална заштита, Становање, Образовање, Култура, Саобраћај и возила, Личне финансије, Закон и ред, Запошљавање, Путовање, Омладина, Спорт, Борци и цивилне жртве рата, Избјегла и расељена лица, Пензионери и Потрошачи.


Теме категорије Привреда: Пословање, Финансије, Електронско пословање, Подстицаји, Рад и радни однос, Туризам, Пољопривреда, Јавне набавке и Извоз-Увоз.


Теме су садржајно попуњене сервисима који су сродни по тематици или групи корисника. Сервис је информација о Вашим правима или обавезама, условима за остваривање права, као и процедура за добијање неке услуге јавне и државне управе. На крају текста нудимо Вам везу ка надлежној институцији  (уколико постоји веб адреса), избором ове везе, отвара Вам се нови прозор у којем је званична презентација институције. Поред тога, у већини сервиса можете видјети и закон на чијој основи се заснива поједино право или обавеза. Истовремено, са десне стране нуди Вам се низ брзих линкова на институције које су у некој вези са изабраним сервисом.


Избором опције РЕПУБЛИКА СРПСКА, добићете основне информације о Републици Српској као и о органима власти (предсједник, скупштина, влада,...)


За брзу претрагу портала употребите опцију  Претражи портал која се налази у горњем десном углу.
Регистар институција представља базу података у коју су уписане контакт информације  о институцијама Републике Српске.  Довољно је да унесете ријеч од најмање четири знака , кликните мишем на Претражи и  добићете листу свих институција које у неком свом дијелу (називу, имену овлаштене особе, адреси, веб адреси, мејл адреси) садрже унесену ријеч. Ако на истом мјесту изаберете опцију Претражи портал, добићете све садржаје портала који садрже унесену ријеч.